
Laukiamiausios metų šventės turbūt neatsiejamos nuo gardžių žuvies patiekalų. Nors tradiciškai ant kiekvieno Kūčių ir Kalėdų stalo galime rasti silkės, kasmet ruošiant švenčių stalą kyla klausimas: kaip dar nustebinti šeimą? Kviečiame improvizuoti ir įtraukti naujų, netradicinių skonių. Pačius artimuosius žmones palepinkite gardžiomis salotomis su glazūruota lašiša, kurios puikiai tiks ne tik šventinei vakarienei, bet ir pietums kiekvieną dieną. Dalinamės šventinio žuvies patiekalo receptu ir kviečiame jį išbandyti!
Salotos su glazūruota lašiša
Jums reikės:
- 400 g lašišos,
- gero žiupsnelio druskos,
- 2 v. š. sezamų aliejaus,
- 25 g sviesto,
- 3 v. š. rudojo cukraus,
- 3 v. š. sojos padažo,
- 2 česnako skiltelių (tarkuotų),
- 3/4 a.š. džiovinto imbiero miltelių arba 3-4 cm tarkuotos imbiero šaknies,
- 125 g sultenės ar kitų mėgstamų salotų,
- 4 vnt. ridikėlių,
- 4 vnt. mandarinų,
- 40 g marinuotų imbierų,
- 2 v. š. sezamo sėklų,
- 2 v. š. kanapių sėklų.
Gaminimo eiga:
Nedideliame dubenėlyje sumaišome šaukštą sezamų aliejaus, sojos padažą, rudajį cukrų, česnaką ir imbierą.
Lašišą supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir pasūdome. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame likusį sezamų aliejų ir dedame lašišos gabaliukus. Jei lašišą naudojate su oda – pirmiausia lašišą ant keptuvės dedame šia puse. Kepame 3–4 minutes ant vidutinės kaitros, tuomet apverčiame ir kepame dar kelias minutes, kol lašiša iškepa. Lašišą išimame, o likusius riebalus išpilame.
Į tą pačią keptuvę pilame anksčiau pasigamintą padažą. Kaitiname 1–2 minutes, kol pradės tirštėti. Grąžiname lašišą į keptuvę ir minutę leidžiame pakaisti bei susimaišyti su padažu. Tuomet apverčiame lašišą, pakaitiname dar pusę minutės ir išjungiame kaitrą.
Pasiruošiame ingredientus salotoms: ridikėlius supjaustome plonomis skiltelėmis, mandarinus nulupame ir nuimame odeles. Ant serviravimui skirtos lėkštės dedame sultenes ar kitas salotas. Ant jų viršaus dedame ridikėlius, mandarinus ir marinuotus imbierus. Viską sumaišome.
Ant salotų dedame lašišą, apibarstome sezamo ir kanapių sėklomis. Keptuvėje likusiu padažu apšlakstome salotas. Skanaus!