Peiliai
Internetu prekiaujame kokybiškais virtuviniais peiliais. Nuo nedidelių ir nebrangių peiliukų iki kokybiškų japoniškų šefo peilių. Geriausi peiliai yra tokie, kurių kokybę garantuoja žinomi prekių ženklai. Mūsų asortimente rasite WMF, OPINEL ir kitų žinomų gamintojų peilių. Į savo parduotuvę atrinkome tik aukščiausios klasės peilių gamintojus, kurie gali pasiūlyti priimtiniausią prekės kainą.
Peilių kainų diapazonas taip pat platus – nuo kelių eurų už paprastą mažą peiliuką iki kelių šimtų už kokybišką šefo peilių rinkinį. Stengiamės pasiūlyti plačią prekių pasiūlą, kad jūs galėtumėte rasti tai, ko šiuo metu reikia būtent jūsų virtuvei.
Gera kaina įsigykite ne tik virtuvinių peilių, bet ir kitų virtuvės priedų, tokių kaip pjaustymo lentos, peilių galąstuvai, įrankiai, skirti maisto ruošai ir serviravimui, lėkštės, dubenėliai, puodeliai, taurės ir daugelis kitų. Gerduva.lt – tai viskas, ko reikia jūsų namams!
Šefo peiliai
Šefo peiliai nuo kitų panašių peilių skiriasi tuo, kad yra pritaikyti nuolatiniam intensyviam naudojimui. Taigi, jie ilgiau neatbunka, o pati peilių konstrukcija yra tvirtesnė, skirta nuolatiniam naudojimui. Taip pat svarbu ir tai, kad šefo peiliai dažnai yra lengviau valomi. Juk profesionaliose virtuvėse itin svarbu užtikrinti tinkamą higieną. Pavyzdžiui, WMF peilių serija yra gaminama iš vientiso plieno, kad tarp geležtės ir rankenos nebūtų nė tarpelio, kur galėtų kauptis maisto likučiai.
Šefo peiliai gali būti ir plieniniai, ir keramikiniai. Taip pat populiarūs peilių rinkiniai. Įprastai juos sudaro 3 skirtingo ilgio ir paskirties peiliai: didžiausias, su plačia geležte, yra universalus ir tinkantis daugeliui maisto produktų pjauti, taip pat rinkinyje rasite vidutinio dydžio bei mažą, dažniausiai skirtą daržovėms pjaustyti, peilį.
Šefo peiliai yra brangesni už įprastus peilius. Vienas peilis gali kainuoti ir keliasdešimt eurų, tačiau įsigiję tokį peilį ir jį tinkamai prižiūrėdami, juo galėsite naudotis praktiškai visą gyvenimą. Jei norite šefo peilį įsigyti geresne kaina, sekite naujienas ir sužinokite, kada bus taikoma akcija. Nuolat stengiamės pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį savo klientams!
Specialūs virtuviniai peiliai
Virtuvės peiliai gali būti ir skirtingų paskirčių. Pavyzdžiui, kapoklė – tai itin aštrus ir sunkus peilis mėsai ir kaulams kapoti. Toks peilis gali būti naudingas, jei itin mėgstate gaminti ir dažnai apdorojate žalią mėsą.
Kokybiški mėsos peiliai nėra pigūs, bet gerai atlieka savo darbą ir palengvina darbą virtuvėje. Be to, specialūs kokybiški peiliai gali būti gera įkurtuvių dovana žmogui, jei žinote, kad jis mėgsta suktis virtuvėje.
Gera dovana gali būti ir japoniški peiliai. Japoniškas plienas laikomas vienu kokybiškiausių, o japoniški peiliai yra užsitarnavę gerą vardą visame pasaulyje. Prekiaujame ir pavieniais peiliais, ir jų rinkiniais.
Dar viena peilių rūšis – tai lenktiniai peiliai. Virtuvės šefų jie dažnai nepelnytai nuvertinami. Žinoma, jei gaminate namuose, lenktinis peilis gal ir nebus pirmas pasirinkimas. Bet kelionėse, išvykose į gamtą ar net sodo namelyje – tai gali būti tikras pagalbininkas. Kokybiškas lenktinis peilis gali būti itin aštrus, o jį transportuojant neužima daug vietos. Lenktiniai peiliai dažnai komplektuojami su dėklu, jie atsparūs drėgmei, universalūs – tinkami grybaujant, ruošiant maistą, žvejojant ar užsiimant rankdarbiais. Kokybiškų lenktinių peilių kainos prasideda nuo keliasdešimt eurų.
Peilių rinkiniai
Universalūs peilių rinkiniai leidžia įsigyti tarpusavyje derančius peilius, kurie tvarkingai atrodys jūsų virtuvėje. Internetu išsirinkite ir įsigykite norimą peilių rinkinį.
Peilių rinkiniai gali būti kelių rūšių:
- virtuviniai be stovo,
- virtuviniai su stovu,
- kelioniniai ar sulenkiami be dėklo,
- kelioniniai ar sulenkiami su dėklu.
Taip pat peilių rinkiniai gali būti komplektuojami ir su daržovių skustuku, butelio atidarytuvu ar kitais virtuvėje reikalingais priedais. Rinkdamiesi peilių rinkinį atkreipkite dėmesį ir į tai, kelių dalių tai rinkinys: populiariausi yra trijų peilių rinkiniai, tačiau taip pat pasitaiko ir 4 ar 6 dalių rinkinių. Kokį pasirinkti jums – viskas priklauso nuo to, kaip dažnai mėgstate suktis virtuvėje.
Kaip tinkamai prižiūrėti virtuvinius peilius?
Peilis – nepakeičiamas įrankis virtuvėje, kuris, nesvarbu, ar esate savamoksliai kulinarijos entuziastai, ar profesionalai, yra tarsi mūsų rankos tęsinys. Pjauna, susmulkina, kapoja, kartais net padeda atidaryti pakuotes. Svarbu, kad gaminant maistą, jis būtų aštrus ir kruopščiai išvalytas. Jei šių dviejų aspektų nepaisysime – greitai ir lengvai sugadinsime peilio ašmenis. Atšipusio peilio naudojimas gali labai apsunkinti mūsų darbą virtuvėje. Tad kaip prižiūrėti virtuvinius peilius, kad jie išliktų aštrūs ir visada būtų paruošti darbui virtuvėje?
Peilių galąstuvas nėra atsakymas į viską
Virtuviniai peiliai, priešingai nei atrodo, yra itin subtilūs įrankiai. Nesvarbu, ar naudojate keraminius, nerūdijančio ar anglinio plieno peilius, jų ašmenys nuolat kenčia nuo sąlyčio su kitais objektais. Todėl verta pagalvoti apie tinkamos pjaustymo lentos, ant kurios dirbsite, pasirinkimą.
Nerekomenduojama naudoti stiklo ar keramikos lentų, nes jų paviršius yra per kietas peilio ašmenų atžvilgiu. Naudojant tokią lentą, peilio ašmenys bus smarkiai pažeisti, ar net gali būti sugadinti nepataisomai.
Geriausia, jei nuspręsite investuoti į tradicines medines ar plastikines pjaustymo lentas, kurios darbo metu gal ir greičiau susidėvės, tačiau nedarys blogos įtakos peilio ašmenims.
Kitas svarbus dalykas, kurio reikia nepamiršti prižiūrint virtuvinius peilius, yra tai, kaip juos laikote. Jei norite juos laikyti stalčiuje, geriausias būdas juos apsaugoti – tai naudoti specialias ašmenų apsaugas.
Kitas praktiškas ir neužimantis daug vietos ant virtuvės stalviršių sprendimas – peilius dėti ant magnetinės juostelės, kuri tvirtinama tiesiai prie sienos. Toks virtuvinių įrankių laikiklis leis dažniausiai naudojamus peilius visada laikyti po ranka.
Tinkamas virtuvės įrankių laikymas nėra vienintelis dalykas, kuriam turėtume skirti ypatingą dėmesį. Ne mažiau svarbi ir švara. Virtuvinius peilius reikia nuplauti iš karto po kiekvieno naudojimo. Geriausia tai daryti patiems, be indaplovės pagalbos, nes plovimas joje gali prisidėti prie ašmenų bukumo ar rūdžių atsiradimo. Rūdžių gali atsirasti ir dažnai pjaustant citrusinius vaisius ar pomidorus – produktus, kurie savyje turi daug rūgšties. Pastarosios gali labai paveikti ašmenų kokybę, todėl neverta pamiršti peilio plovimo po kiekvieno maisto pjaustymo.
Atminkite, kad netgi geriausias peilių galąstuvas nepadės, jei netinkamai rūpinsitės savo virtuviniais peiliais.
Pagrindinė priežiūra
Pagrindinė peilio ašmenų priežiūra yra ne kas kita, kaip jų galandimas. Nors daugelis profesionalių virėjų tai daro kasdien, geriausia naudoti peilių galąstuvą, kai jo tikrai reikia. Kaip dažnai reikia pagaląsti peilį priklauso nuo to, kaip dažnai jį naudojate.
Nepamirškite naudoti galąstuvo, kuris bus kietesnis už patį ašmenį. Yra trijų tipų peilių galąstuvai: strypiniai, apskriti ir akmeniniai – jų pasirinkimas daugiausia priklauso nuo mūsų poreikių ir naudojamo peilio tipo. Taip pat nepamirškite, kad kai kuriems virtuvės įrankiams reikalingi iš tam tikrų medžiagų pagaminti peilių galąstuvai. Pavyzdžiui, keramikinį peilį geriausia galąsti su deimantiniu galąstuvu.
Kalbant apie patį peilio ašmenų paruošimo procesą, yra visuotinai priimta, kad virtuvinius peilius geriausia galąsti ilgais judesiais maždaug 20 laipsnių kampu. Reikėtų stengtis išlaikyti pastovų kampą ir nukreipti peilį ašmenimis į priekį, nepamirštant pagaląsti abiejų pjovimo briaunų pusių. Pačioje pabaigoje ašmenis nuplaukite karštu vandeniu ir gerai išdžiovinkite.
Užtikrindami tinkamą virtuvinių peilių priežiūrą, žymiai prailginsite savo virtuvės įrankių tarnavimo laiką. Virėjo peilis visada turi būti švarus ir aštrus, kad bet kada prireikus galėtume juo pasinaudoti. Rūpinkimės savo peiliais – ir jie tarnaus ilgai!
Atnaujinkite virtuvę arba suraskite tobulą dovaną
Geriausia dovana yra tokia, kuri bus naudojama! Todėl pasidovanokite sau (ar draugui) kokybišką virtuvės peilį ar jų rinkinį. Tai praktiškas ir ilgaamžis pirkinys, kuriuo džiaugsitės dar ilgai. Nežinote, kokį peilį rinktis? Susipažinkite su Gerduva.lt internetinės parduotuvės pasiūla bei perskaitykite prekių aprašymus. Prie kiekvienos prekės nurodome svarbiausią informaciją, kuri padės jums apsispręsti.
Kaip išsirinkti geriausius virtuvinius peilius?
Rinkitės pagal savo biudžetą, vadovaukitės taisykle – geriau mažiau, bet kokybiškiau. Tikrai verta įsigyti bent vieną kokybišką šefo peilį maisto ruošai, o kitus – pagal poreikį.
Kiek kainuoja virtuviniai peiliai?
Virtuvinių peilių kaina varijuoja: nuo kelių eurų už paprastus peilius, iki keliasdešimt už kokybišką šefo peilį. Peilių kaina priklauso nuo šių kriterijų: gamintojo, paskirties, dydžio, medžiagos, iš kurios peiliai yra pagaminti, tai pavieniai peiliai ar jų rinkinys ir pan.