Ketaus keptuvės

Prekių filtras

Filtras

Nustatyti didėjimo tvarka
per puslapį

5 prekių

Ketaus keptuvė – tai ilgalaikė investicija, nes tinkamai prižiūrima ji tarnaus jums visą gyvenimą. Ketaus keptuvės tinka įvairių tipų viryklėms, įskaitant ir indukcines kaitlentes. Ketaus, dar žinomos kaip špižinės, keptuvės kaina yra aukštesnė nei įprastų aliuminio keptuvių. Tačiau patikėkite, jos kokybė yra verta kiekvieno euro. Keptuvė gali būti grill tipo (suteikianti kepamam maistui grotelių įspaudą) arba paprasta. 

Kviečiame įsigyti keptuvę internetu elektroninėje Gerduva.lt parduotuvėje, o norint sutaupyti – pasinaudokite akcija! Mes kruopščiai atrenkame prekes į savo asortimentą, kad kiekviena prekė išpildytų net reikliausių klientų lūkesčius. Įsigydami ketaus špižinę keptuvę ar bet kurią kitą prekę iš Gerduva.lt internetinės parduotuvės jūs esate užtikrinami prekių kokybe, ilgaamžiškumu, praktiškumu, gera kaina ir visapusiška nauda.

Tinkamai prižiūrėta ketaus keptuvė jums tarnaus visą gyvenimą

Ketaus keptuvės, arba špižinės keptuvės, iš visų kitų rinkoje esančių keptuvių išsiskiria savo ilgaamžiškumu. Net ir kasdien naudojant, ji jums tarnaus visą gyvenimą. Tikėtina, kad ją galėsite perduoti ne tik savo vaikams, bet ir anūkams. 

Įdomus dalykas – kuo daugiau naudosite šio tipo keptuvę, tuo geresnė ji taps. Taip yra todėl, kad ketaus keptuvė, iš esmės, yra tiesiog paprasta geležinė keptuvė be jokių papildomų apsauginių dangų. Tai reiškia, kad ji yra tiesiog geležies, anglies ir silicio lydinys (špižius) ir nėra padengta jokia šiuolaikiška technologija (kaip kitos nesvylančios keptuvės). Lydinyje esanti anglis neleidžia keptuvei rūdyti. 

Intensyviai naudojant keptuvę susidaro tam tikras apsauginis sluoksnis, kuris neleidžia maistui svilti. Taigi, kaskart kažką gamindami keptuvėje, jūs ją padengiate dar vienu nesvylančiu „sluoksniu“. Tačiau, kad špižinė ketaus keptuvė taptų tokia ilgaamže, jos negalima plauti ir naudoti valymo priemonių, kitaip riebalų sluoksnis bus suardytas ir maistas ims svilti.

Plaukite, džiovinkite ir patepkite riebalais

Įsigijus ketaus keptuvę, ją reikia tinkamai paruošti naudojimui. Internete galite rasti įvairių instrukcijų – todėl galite pasirinkti tą, kuri jums atrodys patogesnė. Tačiau visų jų esmė yra panaši – išvalyti naujai įsigytą keptuvę ir padengti ją riebalų sluoksniu, kad ši nesviltų. Taigi, ką daryti įsigijus naują keptuvę? Štai veiksmų planas:

  1. Savo keptuvę išplaukite ir nusausinkite.
  2. Ištepkite aliejumi (vidų) ir kaitinkite ant viryklės (kol aliejus susigers). Įspėjame, įkaitintas aliejus ima smarkiai rūkti, tad neišsigąskite ir pasirūpinkite patalpos vėdinimu.
  3. Pakartokite procesą 3–4 kartus. Iš esmės, šią procedūrą kartokite tol, kol ant keptuvės paviršiaus neliks juodai nusidažiusio aliejaus. Po kiekvieno tokio kaitinimo tai patikrinti galite su paprasčiausiu popieriniu rankšluosčiu.
  4. Tada leiskite keptuvei atvėsti ir imkite ją naudoti maisto gamyboje.

Antras būdas labai panašus, tik čia špižinę keptuvę reikėtų kaitinti orkaitėje apie 20–30 minučių, 230 laipsnių temperatūroje. Pasirinkus antrąjį būdą, aliejumi keptuvę galima tepti ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Tiesa, šis būdas tinka keptuvėms, kurios telpa į orkaitę, ir neturi papildomų medinių, plastikinių dalių (pvz., rankenų). Net jei ir turi, tokios dalys dažniausiai nusiima, tad be vargo galėsite paruošti špižinę ketaus keptuvę naudojimui ir orkaitėje.

Pagrindinės špižinės (ketaus) keptuvės savybės

Kad galutinai įsitikintumėte šio tipo keptuvių nauda jūsų virtuvėje, pateiksime pagrindines ketaus keptuvių savybes, kurioms neliksite abejingi. Štai jos:

  • Ketaus keptuvė, pagaminta iš geležies, anglies ir silicio lydinio, puikiai praleidžia šilumą. Nors šio tipo keptuvės įkaista ne iš karto, šilumą jos sulaiko nepriekaištingai. Keptuvės paviršius įkaista tolygiai, todėl gaminti maistą joje kur kas lengviau, o pagamintas – jis išlieka šiltas daug ilgesnį laiką.
  • Ketaus (špižinės) keptuvės idealiai tinka lėtam maisto ruošimui, patiekalų ir padažų troškinimui,  taip pat mėsos kepimui.
  • Šios ketaus keptuvės yra itin patvarios ir ilgaamžės. Toks pirkinys gali jums tarnauti visą gyvenimą, jei tik tinkamai ja naudositės ir prižiūrėsite.
  • Ketaus, kaip medžiagos, kietumas lemia nepriekaištingą indo lygumą. Ji nesipučia ir nesideformuoja.
  • Dėl ketaus keptuvėse esančios anglies, jos yra atsparios rūdijimui. 
  • Gerduva.lt asortimente esančios keptuvės yra atsparios įbrėžimams, tad drąsiai naudokite ir metalines menteles bei samčius. 
  • Jei špižinės ketaus keptuvės neturi dalių, pagamintų iš kitokių medžiagų (pavyzdžiui, medinių rankenų), jas galite naudoti ir orkaitėse.
  • Ketaus keptuvių gamybai nėra naudojamos jokios sveikatai kenksmingos medžiagos, tad būkite tikri, kad jūsų gaminamas maistas tokio tipo keptuvėje bus sveikas ir skanus. 
  • Jos yra universalios – gali būti naudojamos tiek ant dujinės viryklės, tiek ant elektrinės ar indukcinės kaitlentės.

Naudodami ketaus keptuvę atminkite:

  • Po naudojimo joje niekada ilgam nepalikite maisto, nes jis gali pajuoduoti bei įgauti geležies skonį, dėl keptuvėje esančios geležies.
  • Po naudojimo keptuvės neplaukite, o išvalykite. Geriausia ir praktiškiausia popieriniu rankšluosčiu, kad nepažeistumėte susidariusio apsauginio riebalų sluoksnio. Dar geriau, jei po išvalymo dar papildomai padengtumėte ją plonu riebalų sluoksniu. Svarbiausia, niekada nelaikykite jos „sausos“!
  • Jei keptuvės nenaudojote mėnesį ar ilgiau – prieš naudodami ją išplaukite vandeniu ir bent 1 kartą iškaitinkite su aliejumi, kitu atveju ji gali imti svilti.
  • Keptuvės niekada neplaukite indaplovėje.
  • Gaminant maistą špižinėje ketaus keptuvėje galite naudoti visus kepimo įrankius, įskaitant ir metalinius, visai nesijaudindami, kad keptuvės paviršius bus subraižytas.

Kokio dydžio yra ketaus keptuvės?

Ketaus arba špižinės keptuvės įprastai yra 20–30 cm skersmens. Wok tipo keptuvė gali būti ir 36 cm skersmens.

Iš kokios medžiagos yra pagamintos ketaus keptuvės?

Špižinės keptuvės yra pagamintos iš geležies, anglies ir silicio lydinio – ketaus – itin patvarios, kietos ir ilgaamžės medžiagos. Špižinės arba ketaus keptuvės – tai vienas ir tas pats.

Kokios yra ketaus keptuvių kainos?

Gali atrodyti, kad špižinės ketaus keptuvės kaina, lyginant su įprastomis keptuvėmis, yra didelė, tačiau atsižvelgiant į jos tarnavimo laiką, kiekvienas išleistas euras tikrai atsiperka.
Špižinės ketaus keptuvės kaina priklauso nuo:gamintojo, skersmens, talpos, tipo: įprasta ar grill keptuvė, priedų, t. y., su dangčiu, ar be.

Prekių filtras

Filtras

Nustatyti didėjimo tvarka
per puslapį

5 prekių