Pasaulio skoniai: vištienos karis

Pasaulio skoniai: vištienos karis

Keliauk po pasaulį neišeidamas iš namų! Ar kada susimąstei, kiek žemės kampelių gali pažinti būnant savo namuose? Jeigu ne, kviečiame pasaulį pažinti gaminant! Atrask ir susipažink su skoniais Azijos regione – šiandien gamink vištienos karį naudojant KELA WOK keptuvę.

Jums reikės:

  • 4 vištienos kulšelių
  • 2 v. š. augalinio aliejaus
  • 2 raudonųjų paprikų
  • 3 laiškinių svogūnų
  • 10 pievagrybių
  • 10 žirnių ankščių
  • 1 gabalėlio imbiero
  • 2 citrinžolės stiebelių
  • 1 v. š. tailandietiško raudonojo kario pastos
  • 1 v. š. žuvies padažo
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 400 ml kokosų pieno
  • 2 žaliųjų citrinų
  • Saujos bazilikų
  • 4 mažųjų aitriųjų paprikų

Gaminimo eiga:

  • Pasiruošk mėsą – kulšeles nuplauk šaltu vandeniu, nusausink ir pašalink kaulą bei supjaustyk mėsą gabaliukais.
  • Nuplauk daržoves ir supjaustyk jas kąsnio dydžio gabalėliais. Imbierą nulupk, padalink per pusę, vieną dalį supjaustyk, kitą – pasilik pagardinimui, o citrinžolę susmulkink.
  • KELA WOK keptuvėje apkepk kulšeles, apkepintas išimk ir pasilik vėlesniam laikui. Tada sudėk daržoves, imbierą, citrinžolę ir patroškink. Įpilk rauonojo kario pastos ir pakepk.
  • Įpilk žuvies bei sojos padažus, kokosų pieną ir viską užvirk. Sudėk atgal mėsą ir viską troškink, kol suminkštės.
  • Prieš patiekiant dar kartą įsitikink ar nieko netrūksta, serviruok pašildytame inde ir papuošk baziliku.

Patarimai:

  • Aitriąsias paprikas supjaustyk labai plonais žiedeliais
  • Likusį imbierą – plonais griežinėliais
  • Žaliąją citriną – griežinėliais.

 

Patiek šiuos ingredientus atskirai, mažuose dubenėliuose, kad kiekvienas galėtų pagardinti karį pagal savo skonį.

 

Receptas: KELA