
Keliauk po pasaulį neišeidamas iš namų! Ar kada susimąstei, kiek žemės kampelių gali pažinti būnant savo namuose? Jeigu ne, kviečiame pasaulį pažinti gaminant! Atrask ir susipažink su skoniais Azijos regione – šiandien gamink vištienos karį naudojant KELA WOK keptuvę.
Jums reikės:
- 4 vištienos kulšelių
- 2 v. š. augalinio aliejaus
- 2 raudonųjų paprikų
- 3 laiškinių svogūnų
- 10 pievagrybių
- 10 žirnių ankščių
- 1 gabalėlio imbiero
- 2 citrinžolės stiebelių
- 1 v. š. tailandietiško raudonojo kario pastos
- 1 v. š. žuvies padažo
- 1 v. š. sojų padažo
- 400 ml kokosų pieno
- 2 žaliųjų citrinų
- Saujos bazilikų
- 4 mažųjų aitriųjų paprikų
Gaminimo eiga:
- Pasiruošk mėsą – kulšeles nuplauk šaltu vandeniu, nusausink ir pašalink kaulą bei supjaustyk mėsą gabaliukais.
- Nuplauk daržoves ir supjaustyk jas kąsnio dydžio gabalėliais. Imbierą nulupk, padalink per pusę, vieną dalį supjaustyk, kitą – pasilik pagardinimui, o citrinžolę susmulkink.
- KELA WOK keptuvėje apkepk kulšeles, apkepintas išimk ir pasilik vėlesniam laikui. Tada sudėk daržoves, imbierą, citrinžolę ir patroškink. Įpilk rauonojo kario pastos ir pakepk.
- Įpilk žuvies bei sojos padažus, kokosų pieną ir viską užvirk. Sudėk atgal mėsą ir viską troškink, kol suminkštės.
- Prieš patiekiant dar kartą įsitikink ar nieko netrūksta, serviruok pašildytame inde ir papuošk baziliku.
Patarimai:
- Aitriąsias paprikas supjaustyk labai plonais žiedeliais
- Likusį imbierą – plonais griežinėliais
- Žaliąją citriną – griežinėliais.
Patiek šiuos ingredientus atskirai, mažuose dubenėliuose, kad kiekvienas galėtų pagardinti karį pagal savo skonį.
Receptas: KELA