
Žiemos laikotarpiu vis daugiau laiko praleidžiame su šeima namuose, gaminame įvairius patiekalus, mėgaujamės gerais filmais, žaidžiame stalo žaidimus ir tiesiog leidžiame laiką kartu, mėgaudamiesi vienas kito draugija. Žiemos sezonas taip pat asocijuojasi su karšta sriuba, kuri sušildo visą kūną ir suteikia organizmui reikalingų vitaminų, kad mūsų imuninė sistema išliktų stipri visu šaltuoju metų laikotarpiu. Neretai pritrūksta idėjų, ką pagaminti vakarienei, tad dalinamės sriubos receptu, kurį lengvai pagaminsite su Magefesa greitpuodžiu.
Jums reikės:
- 225 g pievagrybių
- Vidutinio dydžio morkos
- 2 česnako skiltelių
- 2 porų
- Saujos smulkintų petražolių
- Vidutinio dydžio svogūno
- 120 g sviesto
- 1 v. š. džiūvėsėlių
- 250 ml balto vyno
- 750 ml vandens arba sultinio
- Druskos ir pipirų
- Kitų prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia pasiruoškite daržoves: jas nulupkite, supjaustykite ir pasidėkite atskirai.
- Įkaitinkite greitpuodį ir jame ištirpinkite sviestą.
- Sudėkite grybus ir juos pakepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite likusias daržoves – morką, česnaką, porus, petražoles ir svogūną. Pakepinkite dar kelias minutes, kol viskas gražiai apskrus.
- Suberkite džiūvėsėlius ir supilkite vyną, viską išmaišykite.
- Supilkite vandenį ar sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgiamais prieskoniais.
- Uždėkite greitpuodžio dangtį ir virkite 15 minučių.
- Patiekite stilingame dubenėlyje ar gilioje lėkštėje ir mėgaukitės šildančia daržovių sriuba kartu su šeima.
Skanaus!
Receptas: MAGEFESA