Savaitgalio rytams: prancūziški lietiniai

Savaitgalio rytams: prancūziški lietiniai

Savaitgaliais, kai niekur nereikia skubėti, galime leisti sau pasimėgauti laisvadienio malonumais. Skanus maistas – vienas iš jų, tad siūlome laisvadienius išnaudoti šventiškiems pusryčiams paruošti. Šį kartą mūsų rekomendacija – prancūziški lietiniai. Šiuos blynelius galima valgyti tiek sūrius, tiek saldžius, tad paruošus keletą skirtingų blynelių variacijų, liks patenkinti net ir didžiausi išrankuoliai. Nors lietiniai nėra sudėtingas receptas, ne visiems pavyksta juos iškepti – dažniausiai dėl netinkamos keptuvės. Tad dalinamės puikiu receptu, pagal kurį paruošite puikius blynelius naudodami Kela lietinių keptuvę.

Reikalingi ingredientai:

  • 3 M dydžio kiaušiniai
  • 2 v. š. cukraus
  • 300 ml pieno
  • 150 g miltų
  • Žiupsnelis vanilės ar vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  • Viename dubenyje sumaišyk pieną su kiaušiniais, cukrumi bei vanile.
  • Išsijok miltus ir atsargiai juos įmaišyk į tešlą.
  • Įkaitink keptuvę ir ją padenk plonu sluoksniu tešlos ir kepk vieną po kito.
  • Pasirink įdarus ar pagardus ir mėgaukis su visa šeima.

Įdarų ir pagardų pasiūlymai:

  • Saldūs – bananai, braškės, šokoladas, obuoliai, karamelė, varškė, uogienė, riešutų sviestas.
  • Sūrūs – sūris, kumpis, vištiena, dešra, faršas, grybai, lašiša, jautiena.

P. s. Mėgautis prancūziškais lietiniais lėtą savaitgalio rytą skaniau, kai jie patiekiami stilinguose induose.

Receptas: KELA