Keptuvės

Prekių filtras

Filtras

Nustatyti didėjimo tvarka
per puslapį

Prekių 1-3057

Puslapis

Keptuvė – vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų indų. Geriausio indo gaminimui paieška neturi būti sudėtingas procesas. Kviečiame susipažinti su plačia keptuvių pasiūla mūsų e. parduotuvėje ir įsigyti savo svajonių keptuvę ar jų komplektą. Savo prekių asortimentą nuolat atnaujiname, kad jūs galėtumėte rinktis iš naujausių ir populiariausių keptuvių. Be to – dažnai taikome nuolaidas, kad norimą kokybišką keptuvę galėtumėte įsigyti pigiau.

Keptuvės su nesvylančia danga

Šiuo metu rinkoje yra daug įvairių tipų keptuvių. Itin populiarios yra įvairių gamintojų keptuvės su nesvylančia danga. Nesvylančios keptuvės tinka ir blynams kepti, ir mėsai, daržovėms ar kitiems patiekalams. Tiesa, dažniausiai šių keptuvių negalima plauti indaplovėje, kepant negalima naudoti metalinių ar kitokių aštrių įrankių. Yra sukurtų ir specialių blynų keptuvių, kurių kraštai yra žemesni, kad būtų lengviau vartyti tokius blynus kaip lietiniai.

Ketaus keptuvės (špižinės)

Internetu prekiaujame ir ketaus keptuvėmis. Šiuo metu ketaus keptuvės išgyvena savo atgimimą – jas vis dažniau renkasi žinomi virtuvės šefai, giria maisto tinklaraštininkai. Taigi, visai nekeista, kad šios mūsų senelių mėgtos keptuvės ir šiandien vis dažniau atsiranda mūsų virtuvėse.

Profesionalios keptuvės su ketaus danga gali būti naudojamos ir orkaitėje (jei turi metalines rankenas). Jos tinka visų tipų patiekalams ruošti, įskaitant wok, nes tolygiai įšyla ir leidžia maistą gaminti aukštoje temperatūroje. 

Ketaus keptuvės tinka ir mėsai, daržovėms kepti ir įvairiems patiekalams troškinti ar kepti orkaitėje. Laikui bėgant ketaus keptuvė „gerėja“, nes dėl nuolat naudojamų riebalų jos paviršiuje susikuria apsauginė plėvelė, dėl kurios keptuvė tampa vis labiau nesvylanti. 

Ketaus keptuvių priežiūra ir ką daryti prieš naudojant pirmą kartą

Norint pasiekti geriausius rezultatus gaminant ketaus keptuvėje, reikia ją tinkamai prižiūrėti. Gera žinia, kad gaminant ketaus keptuvėse galima naudoti metalinius įrankius. Tačiau labai svarbu atsiminti, kad ketaus keptuvių negalima plauti indaplovėje. O jei netyčia atsitiko taip, kad kažkuris šeimos narys, užmiršęs šią taisyklę, įdėjo keptuvę į indaplovę, nusiteikite, kad ją ir vėl reikės paruošti naudojimui lyg ši būtų nauja.

Kaip paruošti ketaus keptuvę naudojimui?

  1. Pirmiausia ketaus keptuvę išplaukite su šiltu vandeniu ir švelniu indų valikliu.
  2. Keptuvę nusausinkite. 
  3.  Jei keptuvė turi kitų (ne ketaus) dalių – jas nuimkite.
  4. Visą keptuvės paviršių ištepkite augaliniu aliejumi. Tepkite ir išorę, ir vidų (įskaitant keptuvės rankenas). Geriausia naudoti kukurūzų ar rapsų aliejų.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.
  6. Aliejumi išteptą keptuvę įdėkite į orkaitę ir kaitinkite apie 25-30 minučių. Patarimas: po keptuve padėkite kepimo skardą, kad nuo jos lašantis aliejus (jei susidarys perteklius) nesuterštų orkaitės dugno.
  7. Turėkite omenyje, kad aliejus aukštoje temperatūroje gali rūkti. Tai normalu, tačiau pasirūpinkite geru virtuvės vėdinimu bei nepalikite kaitinamos keptuvės be priežiūros.
  8.  Praėjus nustatytam laikui keptuvę atsargiai (nes ji labai karšta!) ištraukite iš orkaitės, ištepkite aliejumi, ir dėkite atgal į orkaitę tokiam pačiam laikui.
  9. Iš viso keptuvę kaitinkite orkaitėje 3–4 kartus.
  10. Po paskutinio kaitinimo keptuvę atsargiai išimkite ir palikite saugioje vietoje atvėsti.
  11. Tada galite vėl primontuoti medines ar kitokias keptuvės dalis (pvz., rankeną).
  12. Viskas – keptuvę galite naudoti! Laikui bėgant taip paruošta keptuvė tik gerėja ir palaipsniui darosi vis labiau nesvylanti!

Kaip prižiūrėti visas kitas keptuves?

Prieš pradedant naudoti bet kokio tipo keptuvę, pirmiausia turėtumėte atidžiai išnagrinėti gamintojo pateiktą instrukciją ir nurodymus, jei tokių esama. Tačiau yra keletas bendrinių taisyklių, kurių laikytis reikia, nesvarbu, kokią keptuvę jūs naudojate. Štai jos:

  • Pridžiūvusių maisto likučių ar kitų nešvarumų, jokiais būdais negalima šalinti mentele, peiliu ar metaliniu šveistuku, nes tai gali pažeisti keptuvės dangą. Vietoje to, į atvėsusią keptuvę pripilkite vandens ir leiskite pastovėti. Tokiu būdu visi pridžiūvę nešvarumai suminkštės ir bus lengvai nuvalomi tiesiog kempinėle ir, jei reikia, švelnia valymo priemone.
  • Be to, nereikėtų imti valyti keptuvės iškart po to, kai baigiate ruošti maistą. Kodėl? Toks staigus temperatūrų pokytis (įkaitusi keptuvė ir, palyginti, vėsus vanduo) tikrai neprisidės prie keptuvės ilgaamžiškumo. O būtent to mes visi tikimės iš savo daiktų.
  • Taip pat derėtų atsižvelgti į tai, kokius įrankius naudojate maisto gaminimui, konkrečiau – kepimui. Geriausia maistą maišyti ar vartyti mediniais arba silikoniniais įrankiais, tačiau Gerduva.lt puslapyje rasite ir tokių keptuvių, kurių paviršius nebijo metalinių virtuvės įrankių.
  • Nepamirškite ir to, kaip laikote keptuves. Jokiu būdu nelaikykite jų sukrautų viena ant kitos, nes taip braižosi jų paviršius. Subraižyta keptuvė ilgainiui ima svilti, todėl iš esmės tampa nebenaudojama. Tačiau yra išeitis – pasirūpinkite, pavyzdžiui, medžiaginiais padėkliukais, kurie neleis keptuvėms liestis tiesiogiai. Taip ir vietos virtuvėje sutaupysite, ir keptuvės liks saugios.

Indukcinėms viryklėms skirtos keptuvės

Kaip turbūt daugelis žinote, ne visos keptuvės gali būti naudojamos ant indukcinių kaitlenčių, tad prieš ją įsigyjant, derėtų atidžiai pasidomėti, kokia keptuvė gali būti naudojama ant indukcinės viryklės. 

Visais atvejais keptuvių gamintojai nurodo, ar jų produktas yra tinkamas indukcinei kaitlentei, ar ne. Didžioji dalis naujai sukurtų nerūdijančio plieno ar akmens masės keptuvių jau yra pritaikytos visiems kaitlenčių tipams.

Gera žinia ta, kad turėdami keptuvę indukcinei kaitlentei, ja galėsite naudotis ir ant elektrinės kaitlentės ar dujinės viryklės. Tačiau jei ant indukcinės kaitlentės uždėsite jai neskirtą keptuvę – ši paprasčiausiai neįkais. 

Taip pat labai svarbu atsižvelgti į tokios keptuvės dugno tipą bei skersmenį. Gerduva.lt elektroninėje parduotuvėje rasite garsiausių prekės ženklų keptuves, skirtas būtent indukcinėmis kaitlentėms. 

Nepamirškite keptuvės dangčio

Dangtis yra neatsiejama keptuvės dalis. Gaminant su keptuvės dangčiu maistas nesitaško, temperatūra keptuvėje tolygiai pasiskirsto ir dėl to maistas iškepa greičiau. Dažniausiai dangtį reikia įsigyti atskirai, tad renkantis keptuvę nepamirškite pritaikyti ir jai pagal dydį tinkančio dangčio.

Geros ir kokybiškos keptuvės

Kokybiškos ir ilgaamžės keptuvės gali pasirodyti brangios, tačiau jos jums tarnaus ne vienerius ir ne dvejus metus. Jei norite sutaupyti – sulaukite, kol bus taikoma akcija ir įsigykite norimą keptuvę pigiau. Bet kuriuo atveju, renkantis keptuvę atsižvelkite į tai, kokio tipo viryklę naudojate bei kokius patiekalus dažniausiai gaminate. Atminkite, kad keptuvė, naudojama pagal paskirtį ir tinkamai prižiūrima, bus ilgaamžis sprendimas jūsų kulinarinėms kelionėms.

Keptuvių dydžiai

Gerduva.lt internetinėje parduotuvėje rasite 16 cm, 18 cm, 20 cm, 24 cm, 26 cm, 28 cm, 32 cm, 36 cm skersmens keptuves.

Kaip išsirinkti kokybiškiausią keptuvę?

Renkantis kokybišką keptuvę, svarbu atsižvelgti į tai, kam ji bus naudojama, kokio tipo viryklę turite ir kokio patogumo bei priežiūros lygio tikitės. Štai pagrindiniai kriterijai:

  • Danga:
    – Jei ieškote universalumo ir paprastos priežiūros – rinkitės keptuvę su nelimpančia danga. Ji idealiai tinka kiaušiniams, žuviai, daržovėms ir kitiems greitiems patiekalams gaminti.
    – Jei norite gaminti sveikiau – neprideganti danga leidžia gaminti su mažiau riebalų. Venkite aukštos temperatūros ir naudokite silikoninius ar medinius įrankius.

  • Medžiaga:
    Nerūdijančio plieno keptuvė puikiai tinka padažams ir mėsai  – ji atspari įbrėžimams ir ilgaamžė.
    Ketaus keptuvė puikiai išlaiko šilumą ir tinka kepsniams, tačiau reikalauja daugiau priežiūros – reikia išsausinti po plovimo.
    Aliuminio keptuvės – lengvesnės, šilumą tolygiai paskirstančios, tinka kasdienai.

  • Tinka viryklei?
    Įsitikinkite, kad keptuvė tinka jūsų kaitlentei, pavyzdžiui, indukcinei viryklei reikalingas magnetinis dugnas. Dauguma šiuolaikinių modelių pritaikyti visų tipų kaitlentėms.

  • Rankenos tipas:
    – Rinkitės silikonu dengtą ar tuščiavidurę metalinę rankeną, jei norite, kad ji mažiau įkaistų.
    – Jei planuojate naudoti keptuvę ir orkaitėje – ieškokite nuimamos ar visos metalinės rankenos.

  • Priežiūra:
    – Plienines ir ketaus keptuves galima plauti šveičiant, kai kurias – ir indaplovėje.
    – Nelimpančią dangą saugokite nuo subraižymų ir venkite aukštos temperatūros.

Trumpai tariant, kokybiškiausia keptuvė yra ta, kuri geriausiai atitinka jūsų gaminimo įpročius, viryklės tipą ir priežiūros norus. Jei nesate tikri – pradėkite nuo universalaus nelimpančios dangos varianto, o ilgainiui papildykite virtuvę specializuotais indais.

Kokių tipų yra keptuvės?

Keptuvė gali būti padengta nesvylančia danga, pagaminta iš nerūdijančio plieno ar ketaus. Ji gali būti skirta lietiniams blynams kepti arba „grill“ tipo. Keptuvės gali būti apvalios, kvadratinės arba stačiakampės.

Kaip pasirinkti tinkamiausią keptuvę?

Rinkitės keptuvę pagal dydį (ar gaminate tik sau, ar turite didelę šeimą), pagal jos tinkamumą jūsų viryklei bei dažniausiai gaminamus patiekalus. Pavyzdžiui, yra verta investuoti į lietinių keptuvę, jei blynus kepate tik retkarčiais?

Kokia yra keptuvių kaina?

Keptuvių kaina priklauso nuo: skersmens, talpos, tipo, gamintojo, pagaminimo medžiagos, ar ji turi priedų, ar ne.
Brangiausios, tačiau vertos kiekvieno euro – kokybiškos ir ilgaamžės ketaus keptuvės.

Prekių filtras

Filtras

Nustatyti didėjimo tvarka
per puslapį

Prekių 1-3057

Puslapis