Kokie puodai tinka indukcinei kaitlentei?

Kokie puodai tinka indukcinei kaitlentei?

Jokia virtuvė neįsivaizduojama be viryklės, ant kurios bene kasdien gaminame maistą. Šiuolaikiniai buitinės technikos sprendimai stebina savo funkcionalumu ir patogumu vartotojui, vienas jų – indukcinės viryklės-kaitlentės. Skirtingai nei įprastinės, indukcinės kaitlentės akimirksniu pasiekia nustatytą kaitrą ir tokiu būdu sutrumpina gaminimo laiką. Be to, indukcinių viryklių-kaitlenčių paviršius neįkaista, todėl nenusideginsite netyčia prisilietę. Jos yra saugesnės už dujines, o dėl modernaus dizaino gražiai įsilieja į namų interjerą. Vis tik ne visi maisto gaminimo indai tinkami indukcinėms viryklėms-kaitlentėms, todėl dalinamės svarbiais kriterijais, kurie padės atsirinkti tinkamus puodus ir keptuves.

Kaip veikia indukcinė viryklė-kaitlentė?

Indukcinės viryklės-kaitlentės veikimo principas pagrįstas magnetinio lauko sukūrimu tarp jos paviršiaus ir maisto gaminimo indo pagrindo. Po jų paviršiumi yra sumontuotos indukcinės ritės, todėl elektromagnetinis laukas sukuria indukcines sroves, kurios kaitina indo dugną ir tokiu būdu kaista tik pats indas, o ne kaitlentės paviršius. Tad gaminimas įmanomas tik pasirinkus feromagnetinį dugną turinčius indus, kurių gausus pasirinkimas yra ir „Gerduvos“ asortimente.

Kurie ketaus, aliuminio, nerūdijančio plieno puodai tinkami?

Įsigyti kokybiškos indukcinės kaitlentės nepakanka, svarbu ir su jos veikimu suderinti puodai. Ir nors puodų pasirinkimas šiais laikais itin didelis – nuo itin lengvų aliuminių ar sunkių, bet patvarių ketaus ar akmens masės – ne visi jie tinka indukcinei kaitlentei.

Vieni populiariausių puodų yra pagaminti iš nerūdijančio plieno, tačiau neretai pasitaiko, kad dėl juose esančio didelio nikelio kiekio šie indai blokuoja magnetinį lauką ir arba visai nekaista, arba kaista labai silpnai. Todėl norėdami būti tikri dėl savo pasirinkimo, turėtumėte patikrinti, ar ant puodo pakuotės yra specialus spiralės formos ženklas, kuris žymi puodo tinkamumą indukcinei kaitlentei. Būtent tokius rasite „Gerduvoje“ – dailūs ir funkcionalūs nerūdijančio plieno indukciniai indai džiugins tvirtumu ir atsparumu, todėl tarnaus jums ilgus metus.

Aliuminiai indai yra patrauklūs dėl savo lengvumo, atsparumo rūdims, taip pat dėl gero šilumos pralaidumo ir sulaikymo. Vis tik jie neturi magnetinių savybių ir nėra tinkami indukcinei kaitlentei. Tik pagaminti su nerūdijančio plieno dugnu ir specialiu spiralės ženkliuku pažymėti aliuminiai puodai suderinami su indukcinėmis kaitlentėmis.

Nors ir sunkoki, tačiau virtuvės šefų pamilti ir įvertinti ketaus indai yra bene tinkamiausi indukcinėms kaitlentėms. Ne be reikalo šiuos puodus daugelis prisimename dar iš vaikystės, kai seneliai gamindavo sriubas, troškinius, kitus ilgesnį sotumo jausmą keliančius patiekalus būtent ketaus puoduose, nes jie ilgiau išlaiko maistą šiltą ir skanų. Na, o nepaisant bėgančių metų, šiuolaikiniai ketaus puodai gali būti stilingi, iš tolo traukiantys akį bei naudojami bene iš kartos į kartą, nes yra tvirti ir patvarūs.

Norėdami surasti indukcinei kaitlentei tinkamus indus, vadovaukitės ant pakuotės esančiu ženklinimu. O jei abejojate dėl namuose esančių, seniau įsigytų indų suderinamumo, patikrinkite, ar prie jų dugno prilimpa magnetas. Jei taip, vadinasi, indas tiks ir indukcinei kaitlentei. Pažymėtina, kad stikliniai, variniai ar kitokie indai nesugadins jūsų indukcinės kaitlentės, tiesiog jie nekais ir nebus tinkami maisto gamybai.

Indukcinės kaitlentės priežiūra. Paprastai indukcinei kaitlentei nereikia naudoti valiklių, jei verdamas maistas išbėgo iš puodo. Taip yra dėl šios priežasties – išbėgęs skystis neprisvyla prie paviršiaus, nes jo temperatūra yra žema, todėl netvarkai pašalinti pakaks šluostės.

Iš tiesų viryklė – kiekvienos virtuvės centras, aplink kurią sukasi maisto ruoša. Norėdami sutaupyti laiko ir palengvinti buities darbus, rinkitės šiuolaikiškus virtuvės įrangos sprendimus bei su jais suderintus kokybiškus indus.