Ketaus puodai

Prekių filtras

Filtras

Nustatyti didėjimo tvarka
per puslapį

9 prekių

Ketus – tai geležies ir anglies lydinys, viena iš seniausių medžiagų, naudojamų virtuvės reikmenims, tokiems kaip puodai, keptuvės ir kiti indai, gaminti. Ketaus puodai ir kiti gaminiai nesugeria kvapų ir drėgmės. Ketaus puoduose galima maistą virti, troškinti ar kepti, taip pat naudoti orkaitėje, jei jie neturi medinių ar plastikinių rankenų arba jos gali nusiimti. Juose galite gaminti viską: nuo mėsos iki pyragų. Ketaus puoduose ruošiami patiekalai skanūs ir sveiki – jiems gaminti reikia vos šiek tiek riebalų. Ketaus medžiaga yra saugi mūsų organizmams – kepimo ar virimo metu šis metalo lydinys neišskiria jokių kenksmingų medžiagų. 

Dar vienas puikus privalumas, kurį turi emaliuoti špižiniai puodai su dangčiu, tai palyginti trumpas maisto gaminimo laikas. Jis sutrumpėja dėl to, kad ketus gerai praleidžia šilumą ir ją tolygiai paskirsto viso puodo paviršiuje. Dėl šios priežasties ketaus puodų naudojimas yra ekonomiškas, nes sumažina maisto ruošimui reikiamos energijos kiekį. Tai idealus sprendimas patiekalams, kuriuos reikia ilgai virti ar troškinti.

Ketaus puodai yra išskirtinai patvarūs ir atsparūs temperatūrai bei pažeidimams, vadinasi, gali mums tarnauti daugelį metų.

Ketaus puodus galima naudoti ant dujinių, keraminių ir indukcinių viryklių, tačiau reikėtų nepamiršti, kad gamintojai nerekomenduoja naudoti juos mikrobangų krosnelėse.

Nereikėtų pamiršti ir fakto, kad emaliuoti ketaus puodai yra stilinga klasika. Ketaus puodai išgyvena savąjį Renesansą, nes yra madingas virtuvės elementas. Jie dažnai pasirenkami ne tik dėl funkcinių jų savybių, bet ir, žinoma, dėl vizualinių ir estetinių priežasčių. Negalima paneigti, kad šie solidūs indai atrodo tikrai profesionaliai ir įdomiai bet kurioje virtuvėje – ir klasikinėje, ir modernioje. 

Kaip paruošti ketaus puodą naudojimui?

Ketaus puodai yra nuostabūs virtuvės pagalbininkai, tačiau kad jie tokiais taptų, pirmiausia reikia juos tinkamai paruošti naudojimui, jei to dar nepadarė gamintojas.

Išėmę ketaus puodą iš dėžutės, pirmiausia, kruopščiai jį išplaukite po šiltu tekančiu vandeniu. Tik neplaukite jo indaplovėje, nes gamintojai to nerekomenduoja daryti. Valymui nenaudokite ploviklių ir stipriai netrinkite puodo paviršiaus, net jei jie emaliuoti. Išplovus indą reikia jį gerai išdžiovinti – geriausia popieriniu rankšluosčiu.

Vidinę špižinio puodo dalį geriausia patepti kepimo aliejumi ar kitais naudojamais riebalais. Geriau rinktis tas riebalų rūšis, kurios įkaitusios ima rūkti prie aukštesnės temperatūros. Tam tikslui gali puikiai pasitarnauti dažnai mūsų naudojamas rapsų aliejus. Žinoma, galima naudoti ir kitą aliejų, kurį rasite namuose, tačiau gali būti, kad jis ims greičiau rūkti ir kambarys greičiau užsipildys dūmais. Tokiu atveju, būtinai gerai išvėdinkite patalpą.

Paruoštą ketaus puodą įkaitinkite ant viryklės arba orkaitėje, svarbiausia, įsitikinkite, kad ant puodo nėra detalių iš medžio ar plastiko. Taip pat svarbu, kad indo dugno skersmuo atitiktų degiklio, ant kurio jį naudosite, skersmenį. Degiklis neturi būti didesnis už indą. Įkaitusios puodo temperatūra turėtų siekti 170-200°C. Aukštesnė temperatūra nėra rekomenduojama. Kaitinti reikėtų maždaug 60 minučių, laipsniškai kaitinant indą. Niekada nedėkite šalto indo ant karšto degiklio ar į pilnai įkaitusią orkaitę. Per greitai ir per stipriai kaitinant ketaus indus – tiek ant ugnies ar dujų, tiek ant indukcinės viryklės ar orkaitėje – metalas plečiasi netolygiai, todėl norint tinkamai paruošti puodus, reikėtų vadovautis instrukcijomis. Paprastai, daugelis ketaus puodų turi su savimi ir detalias instrukcijas, kaip paruošti jų gaminius naudojimui.

Kai indas visiškai atvės, nuvalykite nuo jo paviršiaus aliejaus perteklių, šiai užduočiai atlikti jums puikiai tiks popierinis rankšluostis. Visi šie žingsniai yra nepaprastai svarbūs. Kuo geriau bus atliktas pirmasis puodo paruošimas, tuo ilgiau puodas jums tarnaus ir džiugins.

Kaip rūpintis ketaus puodais?

Kas itin svarbu ir būtina paminėti: ketaus puodai naudojami maistui gaminti, o ne laikyti. Ketus reaguoja su rūgščiu maistu, todėl nepamirškite, kad jų negalima laikyti puode ilgiau nei reikia. Pagaminus patiekalą, puodą geriausia iš karto ištuštinti, o jam visiškai atvėsus reikia nuplauti vandeniu, nusausinkite rankšluosčiu ir vėl patepti jo paviršių kepimo aliejaus ar kito riebalo sluoksniu. Svarbiausia, puodo neplaukite su plovikliais, kurie efektyviai nuvalo visus riebalus. Ketaus gaminiai turi turėti susiformavusį apsauginį riebalų sluoksnį, kad veiktų efektyviai ir tarnautų ilgus metus.

Kaip laikyti ketaus puodus?

Ketaus indų laikymas yra toks pat svarbus kaip paruošimas ir naudojimas. Į spintelę galite dėti tik puikiai išdžiūvusius ir iš vidaus apsaugotus riebalų sluoksniu. Dėl didelio ketaus gaminių svorio, pasirinkite erdvią spintelę ir tvirtą lentyną jiems laikyti, kad ši atlaikytų ketaus puodą. 

Ketaus puodai internetu

Mūsų asortimente rasite kokybiškus ketaus puodus, kurie pravers kiekvieno virtuvėje. Galite rinktis skirtingo dydžio puodus. Mūsų ketaus puodai yra skirti visų tipų viryklėmis: indukcinei, dujinei ir kitų tipų viryklėms. Čia kiekvienas sau ras tobulą ketaus puodą skaniems ir sveikiems patiekalams gaminti. Įsigykite ketaus puodą su akcija internetu ir mokėkite už jį pigiau. Tai ne tik puikus virtuvės pagalbininkas, bet ir ideali dovana įvairių švenčių proga. 

Ketaus puodų kaina priklauso nuo gamintojo, dydžio, papildomų elementų (puodas su dangčiu, rankenomis ir pan.). Įsigykite jį jau dabar ir mėgaukitės lengvu ir greitu maisto gaminimu.

Prekių filtras

Filtras

Nustatyti didėjimo tvarka
per puslapį

9 prekių