
Jau pabodo tradiciniai bulvių patiekalai? Norisi ryškesnių ir netikėtų skonių? Tuomet norėtume pasiūlyti pasigaminti įdomų ir netradicinį bulvių patiekalą su išraiškingu padažu ir itin gardžiais priedais. Išbandykite originalų receptą, kurį savo televizijos laidoje „Gero savaitgalio receptas“ pasidalino Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis. O kai jau įsitikinsite, kad receptas itin gardus, leiskitės į eksperimentus ir išbandykite savų variacijų.
Ingredientai
Įdarytoms bulvėms reikės:
- 10-12 vnt. bulvių
- Alyvuogių aliejaus
- Apie 500 g šaltai rūkytos šoninės griežinėliais
- Apie 200 g kiaulienos lašinių arba šoninės
- Apie 200 g čederio sūrio
- 1 poro
- Kmynų
- Prieskonių mišinio bulvėms
- Druskos ir pipirų
- Ryšulėlio svogūnų laiškų
- Ryšulėlio krapų
- Liofilizuotų česnakų arba česnakų granulių
Padažui reikės:
- 5 v. š. grietinės
- 1 v. š. krienų
- 1 a. š. garstyčių
- 1 v. š. citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų
Gamyba
Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių.
Bulvėse padarykite gilias įpjovas - mediniai pagaliukai padės neperpjauti iki galo. Bulves įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu bulvėms. Dėkite bulves į skardą ir pašaukite į orkaitę maždaug valandai, kol bulvės pilnai iškeps.
Kol bulvės kepa, paskrudinkite šoninės griežinėlius. Jiems iškepus pasiruoškite pagardą. Kubeliais pjaustytą šoninę apkepkite keptuvėje, kol apskrus. Dėkite porus ir grūstus kmynus bei trumpai dar viską pakepkite. Iškepus pagardinkite svogūnų laiškais ir krapais.
Pasigaminkite padažą. Trintuvėje sumaišykite grietinę, krienus, garstyčias, citrinos sultis ir liofilizuotus česnakus. Pagal skonį, jei trūksta, pagardinkite druska ir pipirais.
Bulvėms iškepus į tarpelius dėkite griežinėliais pjaustytą čederio sūrį ir šoninę, pašaukite į orkaitę kelioms minutėms ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Patiekalą serviruokite lėkštėje: dėkite krienų padažo, ant jo iškeptą bulvę, o ant jos viršaus lašinių ir porų pagardą. Viską pagardinkite šviežiais žalumynais: svogūnų laiškais, krapais ir liofilizuotais česnakais. Skanaus!