
Šias minkštas, kvapnias bandeles paprasta kepti ant Lekue daugkartinio kilimėlio, nes prie jo niekas neprilimpa, yra saugus naudoti (be BPA) tiek kepimui tiek šaldymui ir jį galima plauti indaplovėje. Kepi ir vargo nematai!
Ingredientai
Bandelių tešlai:
- 200 g kvietinių miltų
- 40 g cukraus
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus
- 6 g sausų mielių
- 75 ml šilto pieno
- 40 g kambario temp. sviesto
- 1 kiaušinis
Bandelių pertepimui
- 60 g sviesto
- 60 g cukraus
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. meduolių prieskonių
Kiaušinio trynio bandelėms patepti.
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišyti sausus tešlos ingredientus. Į miltų mišinį dėti sviestą, kiaušinį ir pieną – viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešla bus tąsi, todėl geriausia maišyti mediniu šaukštu.
- Uždengtą tešlą 15 min kildinti kambario temperatūroje, o vėliau dėti į šaldytuvą 30 min.
- Atvėsusią tešlą iškočioti į stačiakampio formą iki 1 cm storio.
- Iškočiotą tešlą ištepti sumaišytu sviestu su prieskoniais. Tešlą sulenkti taip, kad gautųsi trys sluoksniai.
- Tešlą supjaustyti į 2cm pločio juosteles – iš kiekvienos juostelės formuoti bandelę. Suformuotas bandeles uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti dar iškilti 10 min.
- Bandeles aptepti kiaušinio tryniu, apibarstyti cukrumi su cinamonu ir kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min.
Skanaus!