
Greitai pagaminami, pikantiško skonio ir kepami ant Lekue daugkartinio kepimo kilimėlio. Šį kilimėlį drąsiai naudokite įvairiems kepiniams – neprilimpanti medžiaga, saugus naudoti (be BPA) tiek kepimui, tiek šaldymui ir net galima plauti indaplovėje!
Ingredientai
- 3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
- 3 vidutinio dydžio mėlynieji svogūnai
- 3 saulėje džiovinti pomidorai
- 40g tarkuoto parmezano
- 40g tarkuoto čederio
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. sviesto
- 1 kiaušinio trynys
- druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių
Gaminimo eiga
- Šaldytą tešlą paliekame atitirpti kambario temperatūroje (iki 60min.) ir tuo metu gaminame įdarą.
- Gilioje keptuvėje ištirpiname sviestą su aliejumi, suberiame žiedais pjaustytus svogūnus ir prieskonius. Kepame ant vidutinės kaitros apie 10 min.
- Smulkiai supjaustome saulėje džiovintus pomidorus ir apkepame kelias minutes kartu su svogūnais. Įdarą atidedame.
- Atitirpusius tešlos lakštus perpjauname per pusę, kad gautųsi kvadrato formos mažesni lakštai.
- Įsitrižai kiekvieno tešlos lakšto dedame šaukštą svogūnų įdaro ir apibarstome tarkuotu parmezanu bei čederiu.
- Priešingus tešlos kraštus sulenkiame ir patepus vandeniu sulipiname. Pyragėlius aptepame plaktu tryniu, apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Skanaus!
Šio recepto kūrėja - Gintarė iš Receptoriai