Pyragėliai su sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Pyragėliai su sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Greitai pagaminami, pikantiško skonio ir kepami ant Lekue daugkartinio kepimo kilimėlio. Šį kilimėlį drąsiai naudokite įvairiems kepiniams – neprilimpanti medžiaga, saugus naudoti (be BPA) tiek kepimui, tiek šaldymui ir net galima plauti indaplovėje!

Ingredientai

  • 3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 3 vidutinio dydžio mėlynieji svogūnai
  • 3 saulėje džiovinti pomidorai
  • 40g tarkuoto parmezano
  • 40g tarkuoto čederio
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. sviesto
  • 1 kiaušinio trynys
  • druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių

Gaminimo eiga

  1. Šaldytą tešlą paliekame atitirpti kambario temperatūroje (iki 60min.) ir tuo metu gaminame įdarą.
  2. Gilioje keptuvėje ištirpiname sviestą su aliejumi, suberiame žiedais pjaustytus svogūnus ir prieskonius. Kepame ant vidutinės kaitros apie 10 min. 
  3. Smulkiai supjaustome saulėje džiovintus pomidorus ir apkepame kelias minutes kartu su svogūnais. Įdarą atidedame.
  4. Atitirpusius tešlos lakštus perpjauname per pusę, kad gautųsi kvadrato formos mažesni lakštai.
  5. Įsitrižai kiekvieno tešlos lakšto dedame šaukštą svogūnų įdaro ir apibarstome tarkuotu parmezanu bei čederiu.
  6. Priešingus tešlos kraštus sulenkiame ir patepus vandeniu sulipiname. Pyragėlius aptepame plaktu tryniu, apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Skanaus!

Šio recepto kūrėja - Gintarė iš Receptoriai