Kalėdoms – prancūziškas kepinys, kuriam neatsispirs niekas

Kalėdoms – prancūziškas kepinys, kuriam neatsispirs niekas

Kalėdos tradiciškai kvepia eglutės sakais, cinamonu, apelsinais ir gardžiais kepiniais. O jų būna pačių įvairiausių – nuo jau mums visiems pažįstamų kūčiukų, meduolių iki seilę ryti verčiančių šimtalapių. O gal šiemet paeksperimentuokime ir išsikepkime traškia karameline plutele pasidabinusių, o viduje – minkštučių – kanelių? Šių prancūziškų desertų galima įsigyti daugelyje kepyklėlių, tačiau namie ir su meile gamintos – na, ar gali būti skaniau, jaukiau ir šventiškiau? Be to, tai gali tapti nuostabia kalėdine dovana tiems, kurie jau turi viską ar tiesiog vertina ilgai neužsibūnančias, suvartojamas dovanas. Tad pasiraitokite rankoves ir pirmyn – tegul namai per šias Kalėdas pakvimpa kaip žavinga Boulangerie (prancūziškai – kepyklėlė).

Jums reikės:

  • Pieno, 500 ml
  • Kiaušinių trynių, 3 vnt.
  • Kiaušinių, 1 vnt.
  • Cukraus, 250 g
  • Miltų, 125 g
  • Sviesto, 50 g
  • Vanilinio cukraus, 0.5 v. š.
  • Druskos, 0.5 v. š.
  • Romo, 25 ml.
  1. Prikaistuvyje užvirkite pieną su vaniliniu cukrumi. Įdėkite sviestą ir maišykite, kol šis ištirps.
  2. Į vieną dubenį įmuškite kiaušinį ir sudėkite trynius. Kitame gilesniame dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi. Po truputį pradėkite pilti į miltų mišinį kiaušinius nuolat maišydami šluotele. Kai tešla sušoks į vieną gabalą ir taps sunku maišyti, po truputį pilkite užvirusį pieną nuolat maišydami šluotele. Galiausiai supilkite romą ir įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų gautis skystesnė net už lietinių tešlą masė. Šią tešlą palaikykite šaldytuve bent 12 valandų, o geriausia – visą parą, kad subręstų.
  3. Kepimui naudokite kokybiškas silikonines LEKUE kanelių formeles, kurios tikrai prisidės prie kepinio sėkmės dėl savo neprisvylančios ir nelimpančios dangos. Šias formeles ištepkite minkštu sviestu ir padėkite į šaldiklį 10 minučių. Tuomet jas iškart pastatykite ant orkaitės grotelių ir užpildykite tešla (galite naudoti samtelį ar piltuvėlį), tačiau ne iki pačio viršaus, o maždaug 2/3 kiekvienos formelės.
  4. Nustatykite apatinį kaitinimą ir pirmas 15 minučių kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos. Po 15 minučių sumažinkite temperatūrą iki 200 °C, nustatykite kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepkite 35 minutes.
  5. Iškepusias kaneles iš karto išimkite iš formelių, leiskite atvėsti ir vaišinkite svečius. Arba supakuokite kaip dovaną – tegul jūsų artimieji šiemet lieka be žado!

 

O kad viskas išties eitų kaip per sviestą, kokybiškų maisto ruošos reikmenų ieškokite GERDUVOS parduotuvėse. Tegul prasideda kalėdinė karštkepyklė!