Apelsinais kvepiantis keksas su šokoladu

Apelsinais kvepiantis keksas su šokoladu

Greitai pagaminama kiekvieno Velykų stalo pažiba, kuriai naudojome Birkmann Premium baking kepimo formą. Modernaus dizaino kepimo forma yra padengta nesvylančia danga, todėl kiekvienas kepinys bus sėkmingas.

Ingredientai (naudojome 1l talpos, 16cm skersmens kepimo formą):

  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 110 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 apelsino žievelės
  • 3 kiaušiniai
  • 100 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių
  • 230 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g mėgstamo tamsesnio šokolado (naudojome skirtą kepiniams, 55% kakavos)

Gaminimo eiga:
1. Dideliame dubenyje iki purumo išplakti sviestą su cukrumi. Įtarkuoti apelsino žievelę ir dar šiek tiek paplakti.
2. Į plaktą sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno labai gerai išplakti.
3. Į plakinį įmaišyti apelsinų sultis ir per du kartus įmaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4. Į kekso tešlą suberti smulkintą šokoladą ir dar kartą permaišyti tešlą.
5. Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti kekso tešlą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Būtinai patikrinkite mediniu pagaliuku ar keksas iškepė.
6. Iškepusį keksą palikite kepimo formoje ir uždenkite rankšluosčiu, kol atvės. Taip keksas išlaikys savyje esančią drėgmę.

Atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą kūrė Gintarė iš Receptoriai