
Greitas užkandis ar pietūs, kurie pasotins ir mitybą praturtins daržovėmis. Nepamainomas virtuvės įrankis šiam patiekalui yra Leifheit trintuvė, su kuria cukinijos susmulkinamos vos per minutę. Beje, ši trintuvė turi kelis skirtingus peiliukus, todėl pritaikoma skirtingam daržovių smulkinimui. O kepimui naudojame daugkartinį kepimo kilimėlį Lekue.
Ingredientai
- 3 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos
- 2 mažos cukinijos
- 1 pomidoras
- 50 g mocarelos sūrio
- 20 g parmezano
- 80 g pesto
- 100 g rikotos
- Druskos ir alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Šaldytos tešlos lakštus dedame ant kepimo skardos ir paliekame atitirpti 10 min
- Plonais griežinėliais supjaustome cukiniją ir pomidorus
- Atitirpintos tešlos lakštus sujungiame kraštus suspausdama šakute ir aptepdami rikotos sūriu, tuomet pesto padažu (palikite 1 cm tešlos krašto neapteptą)
- Supjaustytas daržoves dedame ant tešlos dviem sluoksniais, apibarstome druska
- Ant tartos dedame mocarelos sūrį, užtarkuojame parmezano, o tešlos kraštelius aptepame al. aliejumi. Kepame apie 30min., iki 200C įkaitintoje orkaitėje
Skanaus!